torsdag 12. mars 2009

Lek i barneskolen

Lek i barneskolen.

Der jeg jobber har vi mye lek, vært fall i SFO tiden. I skole tiden så har vi litt inne lek i b landt om barna er veldig urolig. Det er jo også friminutter vær dag ett fra 10.00 til 10.15. Og et fra 11.30 til 12.00. Her kan jo barna være ute og leke så mye de vil. Og det er veldig viktig i denne tiden at brna er ute i denne tiden. Slik at de kan trekke litt frisk luft og fått beveget seg ordentlig.

Ofte leker barna alene med andre og noen ganger leker jeg/vi med dem. En gang fant jeg opp en lek som vi kalte "Besta" som gikk ut på at jeg var en gammel bestemor og det var barna også. Denne leken synes de var veldig morsom og de spørr ofte om vi kan leke den igjen. Barn liker veldig godt når de voksene leker med dem. De er veldig flinke i og leke på egenhånd og være fantasifulle men det er også veldig spennende når er voksen leker med dem.

De tar noen ganger med seg små figurer som "polly" og andre små leker som de leker med i friminuttet. I timen når de får litt inne lek leker de med kort, spill, tegner, og leker med lekene som er i klasserommet. I klasserommet er det noen få leker som noen i klassen har tatt med på skolen får at alle kan få leke med noen leker i fritimen. Dette er da leker som skolen får.

Barn er alltid veldig kreative og inkluderende. De er nyskjerrig på og lære av andre og lytte.
De er veldig enkasjert i leken de leker. Når de først har startet en morsom lek er det vannskelig og avbryte. De er flinke til og vise empati og være kreative i leken.


1 kommentar:

Anette sa...

Hei Alexandra
Så fint at du er med og leker, som du skriver liker barna veldig godt når de voksne innimellom er med på leken :-) Fortsett å bli med når barna inviterer!!

Leken "Besta" - spennende, gikk dere rundt "krokete" som gamle mennesker da... eller? Nye leker er alltid spennende :-)

Lykke til videre